Data înscrierii: 02/Dec/2007 Mesaje: 107 Locație: Cluj
Trimis: Mie Oct 14, 2009 11:17 am Titlul subiectului:
dcostea a scris:
Nu stiu cate hoteluri de 2 stele au sala de conferinte dotata cu video-proiector si internet, iar diferentele intre hotelurile de 3 si 4 stele sunt de destule ori insesizabile, pentru ca stelele se acorda in functie de punctajul realizat.
Nici nu trebuie sa aiba hotelulrile de 2 stele sala de conferinte - sala poate fi la acel hotel de 4 stele, daca altundeva nu se gaseste (ex.: la o firma, facultate etc.), dar participantii sa aiba posibitatea sa aleaga singuri cazarea si masa..
Oricum, codecampul in sine e util, si dupa cum se vede au fost si in anii trecuti suficiente persoane care si-au dorit si si-au permis pretul respectiv, deci no problem..
(cel ce organizeaza un astfel de codecamp isi alege "publicul" tinta, asa ca.. Adevarul e ca o discutie "democratica" prealabila despre locul si modalitatea de desfasurare a unui codecamp ar fi prelungit prebabil foarte mult organizarea..)
Trimis: Mie Oct 14, 2009 11:18 am Titlul subiectului:
dcostea a scris:
PS: "Noi" insemnand tu si Dark.
"Noi" sintem 3, "voi" sinteti tot vreo 3 in discutia asta. Treiul "nostru" e mai mic decit treiul "vostru"? Daca doar trei oameni fac misto de "voi" pe thread-ul asta, nu inseamna ca tot restul planetei e cu "voi". De exemplu, toti oamenii pe care-i cunosc si care au vazut chestiunea asta s-au amuzat copios pe tema metodelor "nefamiliare" prin care Aurel isi promoveaza darnicia.
Imi place acest eufemism - "nefamiliar". In lumea arhitectilor care nu au timp sa "codeze", nu exista ridicol sau prost, exista doar "nefamiliar". Daca Aurel ne vorbeste despre lucruri "amprentate in ADN-ul sau", isi da aere de connaisseur al ceaiului intr-un filmulet despre tabere de informatica, sau debiteaza penibilitati intr-un anunt de promovare, nu e un ingimfat detestabil, e doar "nefamiliar".
Fascinant. Cred ca vi se trage de la titlurile alea gen "arhitect", "evanghelist", "MVP" sau "community influencer". _________________ Breviar de personalitati
Trimis: Mie Oct 14, 2009 12:08 pm Titlul subiectului:
dcostea a scris:
Subscriu si eu la ideea ca e scump pentru un student, scump pentru buzunarul propriu, scump pentru cineva din Romania in general, dar face banii.
Vezi tu, aici e problema. De unde stiu eu ca face banii? Ce ma convinge pe mine ca merita cheltuiala? Site-ul respectiv cu siguranta nu.
Stii cine si-a facut promovare misto tare? Microsoft cu ocazia PDC 2008. Si-au facut un site cu toate prezentarile si workshopurile care urmeau sa aiba loc, si au descris sumar ce urma sa fie discutat in fiecare prezentare. Se pare ca site-ul original nu mai e online, dar fii atent aici si aici:
.NET Overview
WCF: Developing RESTful Services
Advances in the .NET Type System
Oslo: The Language
Dynamic Languages in Microsoft .NET
etc, etc
A se remarca ca fiecare din subiectele de mai sus e insotit de un paragraf scurt si tehnic care ne spune despre ce e vorba. Eu m-as fi dus instant la aceasta conferinta, daca as fi avut ocazia, si nu interactionez cu .NET decat arareori.
Citat:
Acum haideti [..] sa radem ca aplica niste principii de promovare care ne sunt poate straine, nefamiliare (chiar credeti ca omul o da la plezneala?).
Ce-nseamna "a o da la plezneala" in context? Chiar daca admitem ca cei care organizeaza RONUA cunosc bien materialul tehnic, ceea ce nu e clar deloc din site-ul lor, tot ramanem cu problema ca in lipsa unei promovari meritorii, cunostintele tehnice or sa ramana neimpartasite cu nimeni.
Citat:
Haideti sa scapam din vedere esenta acestui training si sa ne legam de barba omului, haideti sa ne simtim ca in romania (nu am gresit scriind cu r mic).
Stii ce se recomanda pentru a nu te simti ca in "romania"? Profesionalism. Exact ce lipseste de pe site-ul RONUA. Care este offline, apropo. GG.
Trimis: Mie Oct 14, 2009 12:28 pm Titlul subiectului:
Nemesis a scris:
Stii ce se recomanda pentru a nu te simti ca in "romania"? Profesionalism. Exact ce lipseste de pe site-ul RONUA. Care este offline, apropo. GG.
E offline si a mai fost de multe ori - pana cand nu se vor gasi doritori sa sponsorizeze hostingul pentru acel server, va ramane un site intretinut de un singur om, care nu se ocupa doar cu asta..
Data înscrierii: 18/Sep/2008 Mesaje: 268 Locație: Unde ma trezesc dimineata
Trimis: Mie Oct 14, 2009 1:35 pm Titlul subiectului:
Citat:
Acuma eu sa fiu pe partea mentionata mai sus, da se face ceva si ceva e mai bine decit nimic.
Nu, e la fel ca un nimic, odata ce trebuie sa platesti 350 Euro pentru o cheste despre care se zice ca e gratuita.
Sa zicem ca trecem peste asta, scot 1600 de lei (sa nu uitam de transport), si apoi? O sa ma trezesc alaturi de 10-15 oameni, asa-zisi experti care o sa imi povesteasca despre .NET & co., lucruri pe care pot sa la invat de unul singur, daca as vrea.
EDIT. Nu cred ca sunt multe firme care ar fi de acord sa plateasca a.i. angajatii sa mearga la ceva de genul asta. Sunt si destule traininguri interne. _________________ Software is pretty much like cathedrals: first we build them, then we pray.
Citat:
"Robustă înseamnă de încredere . Nici un limbaj de programare nu asigură într-adevăr încrederea."? Suna ca o reclama mascata la tampon.
Trimis: Mie Oct 14, 2009 2:47 pm Titlul subiectului:
Dark a scris:
Cred ca vi se trage de la titlurile alea gen "arhitect", "evanghelist", "MVP" sau "community influencer".
Ni se? Adica nou ni se trage?
Simt aici un fel de curent anti-Microsoft? Caci daca e asa, crede-ma, nu ma intereseaza sa intru in polemica de genul care e mai tare. Oricum faptul ca MS si-a ales astfel titulaturile e numai treaba sa si nu cred ca Aurelian (btw, e Aurelian nu Aurel, nu Aurica.) si-a pus in fata prefixul dupa proprie inspiratie.
Nemesis a scris:
Profesionalismul de care tot citesc de cateva posturi incoace? Voi vorbiti la modul teoretic, nu? Ai fost vreodata la vreun code-camp organizat de RONUA? Tare-mi miroase mie a atac la persoana, dar deja nu mai e treaba mea si, a propos, merge site-ul RONUA, se mai intampla momente de off-line si la case mai mari. Bucurati-va.
Daca e rentabil financiar si tehnic codecamp-ul RONUA, sau nu, e deja o chestiune particulara, nu putem generaliza, mie mi-a adus beneficii, atat profesionale cat si umane.
Data înscrierii: 20/Apr/2005 Mesaje: 5058 Locație: Toronto
Trimis: Mie Oct 14, 2009 3:45 pm Titlul subiectului:
Nemesis a scris:
Vezi tu, aici e problema. De unde stiu eu ca face banii? Ce ma convinge pe mine ca merita cheltuiala? Site-ul respectiv cu siguranta nu.
Stii cine si-a facut promovare misto tare? Microsoft cu ocazia PDC 2008.
Incep cu PDC care dupa mine nu se poate compara cu un codecamp de 5 zile. Pt. 5 zile nu poti face planificarea exacta a temelor si vorbitorilor, ci totul se desfasoara liber, live.
Evident ca nimeni nu-ti garanteaza nimic, insa voi ati vazut pe unde se tin prin alte parti tot felul de conferinte? Las Vegas (CES, etc.), Bahamas, ape calde si soare, etc., la preturi ce nu-s ieftine insa platite de firme / universitati / institutii. Exact aia e idea, merge cine isi permite din firma, pe banii firmei, nu tot programatorul. E foarte bine ca la unele evenimente e asa pt. ca automat se face o selectie, iar cine e acolo stie pt. ce-i acolo. Si exista situatii cind lumea vrea sa se simta si bine un pic pe banii firmei. Eu unul sint pentru astfel de evenimente, doar sa fie destui interesati de ele.
A .. ca se pot face si altele mai sociale sint si cu asta de acord, insa astfel de evenimente pot foarte bine merge in paralel, ca doar nu depind una de alta. Sau altcineva sa organizeze altele, ca doar nu are cineva monopol pe asa ceva, doar sa le poata vinde si promova.
Cine e atent la mesajul initial poate observa ca am incercat sa scot din tot mesajul evenimentului partea informativa si profesionala a lui. Eu unul nu as incerca sa promovez un eveniment profesional in acel fel ca mi se pare si mie prea siropos. Insa gusturile nu se discuta, ca o facem degeaba. Fiecare ar face altfel, daca ar face el.
Nu zic nimic de evenimente organizate de acest site pt. ca eu unul nu le pot organiza. Insa nu se stie pe viitor, poate-poate ...
Oricum toate aceste comentarii nu pot face decit bine promovarii evenimentului pt. ca mai multi afla de el. _________________ Bloguri: News @ Programare.org, ITist, Toronto @ Weblog.ro
Data înscrierii: 28/Dec/2005 Mesaje: 1758 Locație: c:\
Trimis: Mie Oct 14, 2009 4:07 pm Titlul subiectului:
ITist a scris:
Evident ca nimeni nu-ti garanteaza nimic, insa voi ati vazut pe unde se tin prin alte parti tot felul de conferinte? Las Vegas (CES, etc.), Bahamas, ape calde si soare, etc., la preturi ce nu-s ieftine insa platite de firme / universitati / institutii. Exact aia e idea, merge cine isi permite din firma, pe banii firmei, nu tot programatorul. E foarte bine ca la unele evenimente e asa pt. ca automat se face o selectie, iar cine e acolo stie pt. ce-i acolo. Si exista situatii cind lumea vrea sa se simta si bine un pic pe banii firmei. Eu unul sint pentru astfel de evenimente, doar sa fie destui interesati de ele.
....
Nu zic nimic de evenimente organizate de acest site pt. ca eu unul nu le pot organiza. Insa nu se stie pe viitor, poate-poate ...
Ca tot vorbesti de locatii exotice, un codecamp la Ierusalim ar suna interesant!
Trimis: Mie Oct 14, 2009 5:24 pm Titlul subiectului:
ITist a scris:
Exact aia e idea, merge cine isi permite din firma, pe banii firmei, nu tot programatorul. E foarte bine ca la unele evenimente e asa pt. ca automat se face o selectie, iar cine e acolo stie pt. ce-i acolo.
E si asta o logica (desi un angajat care merge pe banii firmei nu e musai mai motivat decat unul care a scos din buzunar suma pentru drum, cazare/masa la un hotel modest), insa "selectia" asta se putea face si daca organizatorul incasa o taxa de participare (pentru efortul depus), in loc sa merga banii musai la un anumit hotel..
Oricum, e clar ca nimeni nu e obligat sa mearga, si doar unora le e utila o astfel de forma de training ..
Trimis: Joi Oct 15, 2009 10:33 am Titlul subiectului:
dcostea a scris:
Profesionalismul de care tot citesc de cateva posturi incoace?
Da, exact acesta. Pe acest forum s-au expus motive concrete pentru care promotia code-campului nu e inspirata. Nu este neprofesionist sa ataci un site prost facut, si care e offline cu o saptamana inainte de eveniment.
Citat:
Voi vorbiti la modul teoretic, nu? Ai fost vreodata la vreun code-camp organizat de RONUA? Tare-mi miroase mie a atac la persoana, dar deja nu mai e treaba mea si, a propos, merge site-ul RONUA, se mai intampla momente de off-line si la case mai mari. Bucurati-va.
Observa totusi ca nu am atacat materialul care va fi predat in sine, nici participantii. Chiar am zis ca m-as duce, daca as fi convins ca voi primi o instructie de calitate. Ceea ce am gasit online in legatura cu acest eveniment nu m-a incantat. Pe langa site-ul respectiv am vazut si acel clip postat pe prima pagina in care un tip e intrebat ce i-a placut la Code Camp si raspunde ca s-a dus ca sa mai aiba si el timp de programat si ca sa discute "pe langa viata de programator si nu numai" si "marketing, social networking, trenduri". Mda.
Citat:
Daca e rentabil financiar si tehnic codecamp-ul RONUA, sau nu, e deja o chestiune particulara, nu putem generaliza, mie mi-a adus beneficii, atat profesionale cat si umane.
Bun asa. Poate ne spui si ce ai invatat la acel code camp? Din cate vad tot ce ai postat concret pana acum este "am fost si mi-a placut".
ITist a scris:
Pt. 5 zile nu poti face planificarea exacta a temelor si vorbitorilor, ci totul se desfasoara liber, live.
Sigur ca se poate. Nu trebuie decat putin cap si putina flexibilitate cand organizezi evenimentul. Dimineata .NET 90 de minute dupa care free-coding pana la pranz, dupa pranz .NET 2 ore si iara codare libera pana seara. In ziua urmatoare silverlight dimineata intreaga, dupa care pranz si practica cu Silverlight. Et cetera. Mie mi se pare chiar ca oamenii se simt mai bine cand au un program dupa care se pot orienta.
Citat:
Cine e atent la mesajul initial poate observa ca am incercat sa scot din tot mesajul evenimentului partea informativa si profesionala a lui.
Am observat asta, sa stii. Stii care este partea informativa a mesajului, daca lasam la o parte cazarea si pretul?
Citat:
E timpul lui Visual Studio 2010. Versiunea 4 de Framework. MVC-ul. Versiunea 2 de MVC. Și da... Silverlight 3!
Si atat. Nu e un atac la adresa ta, acesta e tot continutul tehnic care se afla pe site-ul respectiv. Which, as they say, is not excellent.
Printre firmele care deja au platit participarea salariatilor lor
la aceste codecampuri amintim (lista nu este exhaustiva):
OCE Software
Visma Software
NetBridge Development
Netbridge Services
Pentalog INET
SIEMENS VDO Automotive
Business Logic System
Endava Cluj
Endava Chisinau
Arhimedes
TEAMNET International
SIVECO Romania
TECHTEAM AKELA
SOFTVISION
Dynamic Ventures
STAR STORAGE
SISTEC SBSOL
RECOGNOS Romania
SIEMENS PSE
ECRM
ELECTROLUX Romania
ASOC ONG HUMAN INFO
AUDICON
SPECTRA COMPUTERS
GFK Romania
Ship Management
Vivendi
ISBC
Desigur, am avut 10% participanti care si-au platit din buzunarul propriu.
Si-au dorit, au vazut valoarea si au participat.
Evident la a doua participare, aproape toti,
erau deja angajati pe salarii sensibil mai mari la firma
cu care-si negociasera planul anual de instruire continua inca de la angajare.
Cei peste 300 de participanti de pana acum ne-au permis
prin feedback-ul lor sa ne imbunatatim prestatia de la an la an.
(APROPO: Aurelian va multumeste si pentru feedback-ul de aici.)
Tocmai de aceea, de 3 ani de zile DOAR noi organizam cu succes
acest tip de manifestari constant, persistent si consistent.
Au mai incercat siu altii si nu au reusit.
Noi, anul acesta suntem la al III-a seminar de tip CODECAMP.
Am avut unul la mare, in vara,
unul tot la sinaia in primavara si acum facem din nou la Sinaia.
Poate la iarna facem unul in
Austria la schi ca e mai ieftina cazarea :p ))
Asadara va astemptam la codecampul GRATUIT de la Sinaia
25-30 oct 2009.
Un singur amendament preturile la pachetele de cazare sunt:
- 1644 RON - pachet 1 loc in camera dubla
- 2177 RON - pachet 1 loc in camera single
Echipa Ronua.RO
http://ronua.ro/codecamp _________________
Echipa Romanian .NET User Association (RONUA)
iti sta la dispozitie din 2004. Gratuit.
*RONUA este afiliata organizatiei INETA si PASS
*RONUA este recomandata de catre AXTI
Trimis: Joi Oct 15, 2009 7:20 pm Titlul subiectului:
Citat:
În acest codecamp intensiv de 5 zile vei descoperi:
* De ce codul scris de tine se întoarce deseori de la testare sau de la client cu multe defecte de funcționare. Și ce poți face să schimbi situația asta.
Daca dupa n ani de programare codul tau se intoarce DESEORI cu MULTE defecte de functionare, atunci n-ai nevoie de codecamp ci de o schimbare de meserie.
De-a dreptul penibil anunt, in special ca si continut, dar si prezentare (caracterele romanesti disproportionate). Stilul asta papagalistico-corporatist e o ciuma pentru orice programator capabil.
Trimis: Vin Oct 16, 2009 9:04 am Titlul subiectului:
Vad eu ca unii se tot baga in seama in cautare de trainingul ideal, care sa se adreseze programatorului intre 0 si n ani, care oricum nu scrie cod cu bug-uri, apoi totodata sa cuprinda n-spe tehnologii in 5 zile.
Chiar nu e clar? Daca nu e pentru tine, nu te duci!
Deja mi-e greata de atatea intrepretari si adjective, dar - si acum trebuie sa ma repet - in tara asta daca cineva FACE, in loc ca lucrul asta sa duca la competitie, se gasesc totdeauna cativa binevoitori care sa incerce sa il traga in jos si care nu contribuie cu nimic pozitiv.
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum