Programare.org - Programare Romaneasca: C/C++, PHP, Java, .NET, VB, Delphi, etc.
peobleme bootare ubuntu

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Programare.org -> Utilizare software, hardware si/sau sisteme de operare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
sonaticul
Junior

Data înscrierii: 21/Iun/2008
Locație: cluj

MesajTrimis: Joi Dec 17, 2009 10:20 am    Titlul subiectului: peobleme bootare ubuntu Răspunde cu citat (quote)

La bootarea sistemului imi apare urmatoarea eroare:
One or more of the mounts listed in /etc/fstab cannot yet be mounted:(un cod alfanumeric)
(ESCfor recovery shell)
/:Wating for /dev/disk/ by UUID/ (cod alfanumeric)
/tmp : waiting for (null)swap:waiting for UUID: (cod aflanumeric)

Ubuntu nu se incarca defel, iar daca incerc sa-i dau recovery imi apare aceeasi situatie.
Stie cineva ce este de facut?ravenforwolf

Mesaj privatYIM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
raptor
Invatacel

Data înscrierii: 18/Sep/2009

MesajTrimis: Joi Dec 17, 2009 3:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Booteaza de pe CD-ul de instalare in Ubuntu live. Uita-te in dmesg ca sa vezi cum se numesc partitiile pe care vrei sa le pui in fstab.

Mounteaza partitia root intr-un folder oarecare cata vreme inca esti pe sistemul live. Editeaza /etc/fstab (din partitia root mountata) si mapeaza in loc de UUID-urile cu pricina direct device-urile.

Deci in loc de (in genul):
Cod:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
UUID=6d54361c-b934-4e0b-beb8-1b40eadc44a7 /               reiserfs notail          0       1
UUID=d81f0faa-e686-4228-907d-c8eb47c01459 /media/sda3     reiserfs defaults        0       2
UUID=df8c1914-db62-4663-bb98-069869b2be2a none            swap    sw              0       0
/dev/hdb        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0

sa schimbi in genul:

Cod:
#
/dev/sda1  /               reiserfs notail          0       1
/dev/sda3 /media/sda3     reiserfs defaults        0       2
/dev/sda2 none            swap    sw              0       0

Succes.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
sonaticul
Junior

Data înscrierii: 21/Iun/2008
Locație: cluj

MesajTrimis: Sâm Feb 06, 2010 8:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raptor a scris:
Booteaza de pe CD-ul de instalare in Ubuntu live. Uita-te in dmesg ca sa vezi cum se numesc partitiile pe care vrei sa le pui in fstab.

Mounteaza partitia root intr-un folder oarecare cata vreme inca esti pe sistemul live. Editeaza /etc/fstab (din partitia root mountata) si mapeaza in loc de UUID-urile cu pricina direct device-urile.

Deci in loc de (in genul):
Cod:
#
UUID=6d54361c-b934-4e0b-beb8-1b40eadc44a7 /               reiserfs notail          0       1
UUID=d81f0faa-e686-4228-907d-c8eb47c01459 /media/sda3     reiserfs defaults        0       2
UUID=df8c1914-db62-4663-bb98-069869b2be2a none            swap    sw              0       0

sa schimbi in genul:

Cod:
#
/dev/sda1  /               reiserfs notail          0       1
/dev/sda3 /media/sda3     reiserfs defaults        0       2
/dev/sda2 none            swap    sw              0       0

Succes.

asta este raspunsul pe care l-am primit din partea ta, iti multumesc de ajutor si scuze ca revin cu un raspuns dupa atata vreme.
Stiu suna foarte tampit ceea ce zic acum : dar cum mountez partia root in sistemul live?
si adoua chestie , cand i-am dat dmesg, mi-a aparut o lista lunga, de unde stiu care este aia care imi trebuie mie?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Programare.org -> Utilizare software, hardware si/sau sisteme de operare Ora este GMT + 2 ore 

Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Pagini.info = Legaturi cu lumea - director web romanesc cu situri, webloguri & forumuri