Data înscrierii: 21/Iun/2008 Mesaje: 11 Locație: cluj
Trimis: Joi Dec 17, 2009 10:20 am Titlul subiectului: peobleme bootare ubuntu
La bootarea sistemului imi apare urmatoarea eroare:
One or more of the mounts listed in /etc/fstab cannot yet be mounted:(un cod alfanumeric)
(ESCfor recovery shell)
/:Wating for /dev/disk/ by UUID/ (cod alfanumeric)
/tmp : waiting for (null)swap:waiting for UUID: (cod aflanumeric)
Ubuntu nu se incarca defel, iar daca incerc sa-i dau recovery imi apare aceeasi situatie.
Stie cineva ce este de facut?ravenforwolf
Mesaj privatYIM
Trimis: Joi Dec 17, 2009 3:21 pm Titlul subiectului:
Booteaza de pe CD-ul de instalare in Ubuntu live. Uita-te in dmesg ca sa vezi cum se numesc partitiile pe care vrei sa le pui in fstab.
Mounteaza partitia root intr-un folder oarecare cata vreme inca esti pe sistemul live. Editeaza /etc/fstab (din partitia root mountata) si mapeaza in loc de UUID-urile cu pricina direct device-urile.
Data înscrierii: 21/Iun/2008 Mesaje: 11 Locație: cluj
Trimis: Sâm Feb 06, 2010 8:09 pm Titlul subiectului:
raptor a scris:
Booteaza de pe CD-ul de instalare in Ubuntu live. Uita-te in dmesg ca sa vezi cum se numesc partitiile pe care vrei sa le pui in fstab.
Mounteaza partitia root intr-un folder oarecare cata vreme inca esti pe sistemul live. Editeaza /etc/fstab (din partitia root mountata) si mapeaza in loc de UUID-urile cu pricina direct device-urile.
asta este raspunsul pe care l-am primit din partea ta, iti multumesc de ajutor si scuze ca revin cu un raspuns dupa atata vreme.
Stiu suna foarte tampit ceea ce zic acum : dar cum mountez partia root in sistemul live?
si adoua chestie , cand i-am dat dmesg, mi-a aparut o lista lunga, de unde stiu care este aia care imi trebuie mie?
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum