Programare.org - Programare Romaneasca: C/C++, PHP, Java, .NET, VB, Delphi, etc.
Simulare producator-consumator

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Programare.org -> C / C++ / Visual C++
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
vall
Junior

Data înscrierii: 05/Oct/2009

MesajTrimis: Vin Dec 18, 2009 12:02 am    Titlul subiectului: Simulare producator-consumator Răspunde cu citat (quote)

Salut ! Am urmatorul proiect si nu am idee cum sa incep. Trebuie compilat/rulat in Linux. Daca ma poate ajuta cineva as fi foarte recunoscator. Va multumesc !

Se imagineaza urmatorul scenariu al problemei producator-consumator. Exista 3 procese: producatorul , consumatorul si un proces arbitru care detine tabloul in care sunt pastrate elementele produse inainte de a fi consumate. Procesele producator si consumator interactioneaza cu arbitrul prin transfer de mesaje (cozile sunt vehiculul prin care elementele produse sunt trimise la arbitru , si respectiv, elementele ce urmeaza a fi consumate sunt primite de la arbitru), Arbitrul functioneaza dupa urmatorul scenariu, executand operatiile in ordinea de mai jos :
a) atata timp cat exista elemente trimise de producator le pune in tablou;
b) preia un numar dat de elemente pe care le trimite la consumator ;
c) reia pct a) (daca tabloul se goleste ramane in asteptare in pct a) La executia unui nr dat de introduceri / extrageri arbitrul afiseaza la consola continutul tabloului . Sincronizarea proceselor producator si consumator are loc la nivelul proceselor producator/ consumator si se face cu semafoare.
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Programare.org -> C / C++ / Visual C++ Ora este GMT + 2 ore 

Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Pagini.info = Legaturi cu lumea - director web romanesc cu situri, webloguri & forumuri