Programare.org - Programare Romaneasca: C/C++, PHP, Java, .NET, VB, Delphi, etc.
PHP sau ASP.NET ?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Programare.org -> Diverse (cafenea tehnica)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  

PHP sau ASP.NET ?
PHP
44%
 44%  [ 4 ]
ASP.NET
55%
 55%  [ 5 ]
Voturi totale : 9

Autor Mesaj
bumo
Invatacel

Data înscrierii: 19/Apr/2007

MesajTrimis: Sâm Dec 19, 2009 12:54 pm    Titlul subiectului: PHP sau ASP.NET ? Răspunde cu citat (quote)

Am o intrebare care ma framanta de ceva timp.
Pentru un programare web ce este mai bun PHP sau ASP.NET ?

Personal am inceput cu ASP acum cativa ani si mi s-a parut dificil, greoi si fortat.
Un prieten mi-a spus de PHP si dintr-o data m-am luminat, aveam tot ce-mi trebuie pentru web.
Nu m-am mai intors la ASP dar am auzit ca ASP.NET ar fi puternic acum, voi ce ziceti ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pirotechnique
Junior

Data înscrierii: 14/Sep/2009
Locație: 127.0.0.1

MesajTrimis: Sâm Dec 19, 2009 3:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu abea am inceput asa timid in asp.NET si e foarte tare, momentan nu mi se pare greu, nici n'am facut ceva complicat da' e ok, te ajuta foarte mult visual studio...plus ca poti sa lucrezi in c#, deci impusti 2 iepuri dintr'o lovitura....
de php nuj c sa zic, n'am prea avut tangentze, doar o mica tentativa, dar m'am lasat din alte motive
Sus
Birkoff
Avansat

Data înscrierii: 03/Mai/2005
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Dec 19, 2009 4:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

inainte sa redeschidem discutia pe tema asta e bine sa vezi discutiile anterioare

1. http://www.programare.org/viewtopic.php?t=3539

2. http://www.programare.org/viewtopic.php?t=42

3. http://www.phpromania.net/foru.....index.html

pe mine ma amuza ca cei care sunt specializati pe php promoveaza php, cei care au lucrat mai mult in c si net promoveaza asp... e chestie de obisnuinta, cu ce te-ai invatat pe ala il recomanzi...
Grunt
Avansat

Data înscrierii: 18/Sep/2008
Locație: Unde ma trezesc dimineata

MesajTrimis: Sâm Dec 19, 2009 6:21 pm    Titlul subiectului: Re: PHP sau ASP.NET ? Răspunde cu citat (quote)

bumo a scris:
am auzit ca ASP.NET ar fi puternic acum

Ce intelegi prin limbaj puternic?

P.S. Eu incerc pe cat posibil sa ma feresc de .NET cand am ocazia.

Citat:
"Robustă înseamnă de încredere . Nici un limbaj de programare nu asigură într-adevăr încrederea."? Suna ca o reclama mascata la tampon.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Blog
arjuna
Coder

Data înscrierii: 02/Dec/2007
Locație: Cluj

MesajTrimis: Sâm Dec 19, 2009 6:36 pm    Titlul subiectului: Re: PHP sau ASP.NET ? Răspunde cu citat (quote)

Cea mai buna tehnologie e cea pe care o cunosti cel mai bine - in rest, astfel de comparatii nu duc la nimic constructiv..
Sus
ITist
Guru

Data înscrierii: 20/Apr/2005
Locație: Toronto

MesajTrimis: Sâm Dec 19, 2009 8:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In general la evaluarea unei tehnologii lipseste de multe ori latura practica, iar cea subiectiva este mult supra-apreciata. De multe ori nu programatorul alege tehnologia, ci el e doar angajat sa dezvolte o aplicatie peste tehnologia aleasa de altii. Si pina una alta ASP.NET dupa mine are o imagine muuult mai buna fata de PHP/Zend in mediul companiilor mai maricele, firme din care multi isi cistiga piinea. Nu conteaza ca acasa aleg pt. proiecte / site-uri simple PHP ci conteaza mai mult din ce-mi cistig piinea, iar pt. asta e ASP.NET. Asadar, care conteaza pt. mine? Amindoua. Doar ca latura asta practica nu trebuie sub-apreciata.
neagu_laurentiu
Avansat

Data înscrierii: 03/Apr/2008

MesajTrimis: Dum Dec 20, 2009 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Legat de practica, ce am gasit aici in materie de "controale desktop via web" nu am regasit la nici un tert in JSF (nu mai zic de PHP - sunt multe astfel de componente dar astea mi se par cele mai bine realizate). Desigur ca se putea dezvolta in oricare din tehnologii dar deja altii au luat-o inainte.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Programare.org -> Diverse (cafenea tehnica) Ora este GMT + 2 ore 

Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Pagini.info = Legaturi cu lumea - director web romanesc cu situri, webloguri & forumuri