| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| PHP sau ASP.NET ? |
| PHP |
|
44% |
[ 4 ] |
| ASP.NET |
|
55% |
[ 5 ] |
|
| Voturi totale : 9 |
|
| Autor |
Mesaj |
bumo Invatacel
Data înscrierii: 19/Apr/2007 Mesaje: 55
|
Trimis: Sâm Dec 19, 2009 12:54 pm Titlul subiectului: PHP sau ASP.NET ? |
|
|
Am o intrebare care ma framanta de ceva timp.
Pentru un programare web ce este mai bun PHP sau ASP.NET ?
Personal am inceput cu ASP acum cativa ani si mi s-a parut dificil, greoi si fortat.
Un prieten mi-a spus de PHP si dintr-o data m-am luminat, aveam tot ce-mi trebuie pentru web.
Nu m-am mai intors la ASP dar am auzit ca ASP.NET ar fi puternic acum, voi ce ziceti ? |
|
| Sus |
|
 |
pirotechnique Junior
Data înscrierii: 14/Sep/2009 Mesaje: 48 Locație: 127.0.0.1
|
Trimis: Sâm Dec 19, 2009 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu abea am inceput asa timid in asp.NET si e foarte tare, momentan nu mi se pare greu, nici n'am facut ceva complicat da' e ok, te ajuta foarte mult visual studio...plus ca poti sa lucrezi in c#, deci impusti 2 iepuri dintr'o lovitura....
de php nuj c sa zic, n'am prea avut tangentze, doar o mica tentativa, dar m'am lasat din alte motive |
|
| Sus |
|
 |
Birkoff Avansat

Data înscrierii: 03/Mai/2005 Mesaje: 434 Locație: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
Grunt Avansat

Data înscrierii: 18/Sep/2008 Mesaje: 268 Locație: Unde ma trezesc dimineata
|
Trimis: Sâm Dec 19, 2009 6:21 pm Titlul subiectului: Re: PHP sau ASP.NET ? |
|
|
| bumo a scris: | | am auzit ca ASP.NET ar fi puternic acum |
Ce intelegi prin limbaj puternic?
P.S. Eu incerc pe cat posibil sa ma feresc de .NET cand am ocazia. _________________ Software is pretty much like cathedrals: first we build them, then we pray.
| Citat: | | "Robustă înseamnă de încredere . Nici un limbaj de programare nu asigură într-adevăr încrederea."? Suna ca o reclama mascata la tampon. |
|
|
| Sus |
|
 |
arjuna Coder
Data înscrierii: 02/Dec/2007 Mesaje: 110 Locație: Cluj
|
Trimis: Sâm Dec 19, 2009 6:36 pm Titlul subiectului: Re: PHP sau ASP.NET ? |
|
|
| Cea mai buna tehnologie e cea pe care o cunosti cel mai bine - in rest, astfel de comparatii nu duc la nimic constructiv.. |
|
| Sus |
|
 |
ITist Guru

Data înscrierii: 20/Apr/2005 Mesaje: 5059 Locație: Toronto
|
Trimis: Sâm Dec 19, 2009 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
In general la evaluarea unei tehnologii lipseste de multe ori latura practica, iar cea subiectiva este mult supra-apreciata. De multe ori nu programatorul alege tehnologia, ci el e doar angajat sa dezvolte o aplicatie peste tehnologia aleasa de altii. Si pina una alta ASP.NET dupa mine are o imagine muuult mai buna fata de PHP/Zend in mediul companiilor mai maricele, firme din care multi isi cistiga piinea. Nu conteaza ca acasa aleg pt. proiecte / site-uri simple PHP ci conteaza mai mult din ce-mi cistig piinea, iar pt. asta e ASP.NET. Asadar, care conteaza pt. mine? Amindoua. Doar ca latura asta practica nu trebuie sub-apreciata. _________________ Bloguri: News @ Programare.org, ITist, Toronto @ Weblog.ro |
|
| Sus |
|
 |
neagu_laurentiu Avansat
Data înscrierii: 03/Apr/2008 Mesaje: 352
|
Trimis: Dum Dec 20, 2009 4:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Legat de practica, ce am gasit aici in materie de "controale desktop via web" nu am regasit la nici un tert in JSF (nu mai zic de PHP - sunt multe astfel de componente dar astea mi se par cele mai bine realizate). Desigur ca se putea dezvolta in oricare din tehnologii dar deja altii au luat-o inainte. |
|
| Sus |
|
 |
|